Waarom roept ACOD TBM op tot een algemene staking bij De Lijn?

Op 13 november 2019 roept ACOD TBM op tot een algemene staking bij De Lijn uit protest tegen het jarenlange wanbeleid. Dit document is een oplijsting van alle pijnpunten.

Verzoeningsvergadering mislukt: ACOD TBM roept op tot een algemene staking bij De Lijn

Met deze staking protesteert de ACOD tegen het jarenlange wanbeleid dat het management van De Lijn uitvoert in opdracht van de Vlaamse regering.

“We moeten opletten voor een sociale zekerheid met twee snelheden”

In plaats van te besparen in de sociale zekerheid, zouden we beter investeren. Dat is de mening van Raf De Weerdt, federaal secretaris van het ABVV.

"Laat onze democratie niet op een sluipende manier uithollen"

Links moet bedenken dat een kans laten liggen om tot een sociaal regeerakkoord te komen een kans voor rechts is om nog meer asociale maatregelen door te voeren.

Snelnieuws over je koopkracht

Je elektriciteitsfactuur is de voorbije vier jaar enorm gestegen en de indexsprong en loonmatiging waren en blijven onverantwoord

Aanhoudende personeelstekorten politiecontrole luchthaven Zaventem veroorzaken langere wachttijden

De ACOD aanvaardt niet langer dat de federale politie op de luchthaven steeds weer onterecht door het slijk wordt gehaald. Niet acties, maar wel personeelstekort veroorzaken langere wachttijden voor passagiers bij de veiligheidscontrole.

ACOD Spoor staat klaar om de Belgische spoorwegen te verdedigen!

Dat de verkiezingsuitslag ook haar weerslag zal hebben op het spoorwegbeleid, is een open deur intrappen. Nochtans zijn ook voor onze spoorwegen de uitdagingen groot.

ACOD Spoor bekomt resultaten voor de treinbegeleiders!

ACOD Spoor heeft op één juli de alarmbelprocedure opgestart. OVS een paar dagen later. Reeds in de eerste werkgroep hebben we meer bekomen dan de eisen van OVS.

Sectoren


Wijzig je adres

Klik hier om je adres te wijzigen

Wijzig je gegevens

Klik hieronder om je gegevens te wijzigen (e-mail, bankrekening, werkgever).

Activeer je account

Klik hieronder om toegang te krijgen tot je ledengegevens