Agressieproblematiek: overzicht van de recent genomen acties door ACOD Spoor/CGSP Cheminots en opstarten van de alarmbelprocedure

Op 8 februari heeft ACOD Spoor de ‘alarmbelprocedure’ opgestart om concrete maatregelen van de directie te eisen met betrekking tot agressie. Het doel is oplossingen op het gebied van preventie te bekomen en de aanwezigheid van het personeel op het terrein te versterken.

Vakbonden vragen oplossingen voor overbevolking en toegenomen agressie in de gevangenissen

De politieke beslissing om straffen onder de drie jaar sinds 1 september 2022 effectief uit te voeren, breekt zuur op voor het penitentiair personeel en de gedetineerden.

Nooit komkommernieuws: geen zomer zonder consultants

Komkommernieuws bij de spoorwegen bestaat niet. Daar zorgen de consultants wel voor. Dat mag ook voor het prijskaartje dat aan hun gilet hangt.

“De aankomende verkiezingen zal de samenwerking in de regeringen niet bevorderen”

Waar voordien de federale en Vlaamse regering al problemen hadden met hun functioneren en samenwerking, zal het er dit jaar zeker en vast niet op verbeteren.

#Beu! Petitie voor een beter onderwijs.

Ben je ook de beledigingen en absurde ideeën voor het onderwijs in de pers beu? Teken hier de petitie!

ACOD organiseert militantenmeeting in Leuven | Openbare diensten: van iedereen, voor iedereen

Op 23 juni is het Internationale Dag van de Openbare Diensten. De ACOD grijpt die dag aan om het belang en de waarde van de openbare diensten te benadrukken.

ACOD TBM haalt sterk uit naar de afbraakpolitiek in het openbaar vervoer

De Vlaamse regering zal moeten investeren in De Lijn zodat de medewerkers hun job convenabel kunnen uitvoeren en de klantentevredenheid opnieuw stijgt.

“Openbare diensten: van iedereen, voor iedereen!”

Het is belangrijk dat de politieke partijen kleur bekennen en duidelijk hun bezorgdheid laten blijken voor de problemen in de financiering en werking van vele openbare diensten.

Sectoren


Wijzig je adres

Klik hier om je adres te wijzigen

Wijzig je gegevens

Klik hieronder om je gegevens te wijzigen (e-mail, bankrekening, werkgever).

Activeer je account

Klik hieronder om toegang te krijgen tot je ledengegevens