Open brief: zet onze openbare woonzorgcentra niet in de uitverkoop

Wij maken ons grote zorgen over de toekomst van de Vlaamse publieke welzijnsinstellingen nu er in het Vlaams parlement plannen voorliggen om zorg verder te privatiseren en te commercialiseren

ACOD Onderwijs roept een staking uit voor de vergeten groepen in onderwijs

Daarmee willen we de veiligheid garanderen van de personeelsleden op wie de afkoelingsperiode niet van toepassing is.

Digitalisering bij de Belgische spoorwegen: een vloek of een zegen?

Of we het nu leuk vinden of niet, informatica beheerst ons leven, zowel privé als professioneel en zeker in tijden van CoViD-19.

“De openbare sector verdient een intersectoraal akkoord”

We zullen met het gemeenschappelijk vakbondsfront voor de openbare sector een eisenbundel indienen om een intersectoraal akkoord af te sluiten met de verschillende werkgevers van de openbare diensten

Uitbetaling syndicale premie 2020: wat moet je doen?

Zoals ieder jaar dient u het aanvraagformulier voor de uitbetaling van de vakbondspremie in te vullen en op te sturen. We overlopen de juiste werkwijze.

Sluizen sluiten door spontane actie bij de Vlaamse Waterweg

Bij de Vlaamse Waterweg brak vanmorgen een spontane stakingsactie uit. De sluizen van Wijnegem, Menen, Evergem, Zemst en Brugge en diverse bruggen en andere kunstwerken zoals Brugge en Menen gingen dicht.

De Lijn: wie zit er te wachten op basisbereikbaarheid?

Het zal voor ouderen en sociaal zwakkeren moeilijker of soms zelfs onmogelijk worden om toegang te krijgen tot het openbaar vervoer. Het sociale karakter van De Lijn wordt volledig teniet gedaan door deze politieke keuze.

“Telewerk is een verhaal met voor- en nadelen”

Het is voor de vakbonden dus van groot belang evenwichtige systemen te onderhandelen met respect voor alle personeelsleden, zowel voor wie kan telewerken als voor wie dat gezien de aard van het werk niet kan.

Sectoren


Wijzig je adres

Klik hier om je adres te wijzigen

Wijzig je gegevens

Klik hieronder om je gegevens te wijzigen (e-mail, bankrekening, werkgever).

Activeer je account

Klik hieronder om toegang te krijgen tot je ledengegevens