Stakingsdreiging bij skeyes levert resultaat op

 


Veel mensen vragen zich af waarom de drie representatieve vakbonden bij skeyes een stakingsaanzegging in gemeenschappelijk front hebben ingediend. Terecht, in volle gezondheidscrisis en met de impact ervan op de luchtvaartwereld.


We kunnen jullie verzekeren dat deze aanzegging heel weldoordacht werd. Door de weinig respectvolle houding en het gebrek aan waardering vanwege de directie voor jullie vertegenwoordigers, hadden we immers geen andere keuze.

ACOD Telecom-Vliegwezen streeft altijd naar een serene, opbouwende sociale dialoog en ijvert er ten volle voor dat skeyes kan evolueren, zich aanpassen aan de markt, met daarbij oog voor het welzijn van de werknemers die de ruggengraat van het bedrijf zijn.

Jammer genoeg houdt de andere kant van de onderhandelingstafel er een verschillende visie op na. We ondervinden inderdaad dat we steeds opnieuw dezelfde vragen moeten stellen om uiteindelijk een antwoord of een schijn van antwoord te krijgen.

We konden niet langer naast de feiten kijken en hadden daarom met pijn in het hart een stakingaanzegging ingediend. Dit circus kon echt niet blijven duren. Onze dreiging maakte indruk, want intussen hebben we al opbouwende gesprekken gehad.

Volgens een eerste akkoord worden geen nieuwe dossiers gestart zolang alle vorige dossiers niet zijn afgehandeld of geen einddatum voor de afronding ervan is vastgelegd. Op deze manier hopen we voor de (te) talrijke dossiers, die al veel te lang aanslepen, eindelijk toch een oplossing te bereiken.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van het verdere verloop en hopen we oprecht dat de directie de ernst van de situtatie inziet en dat duidelijke regels de rust doen terugkeren. ACOD Telecom-Vliegwezen garandeert jullie dat ze er alles aan zal doen om jullie rechten naar best vermogen te verdedigen.

 

Laurent Malengreau