Proximus: directie door het ijs gezakt…

 


Na Mwingz, Ada en Doktr kondigde Proximus alweer een plan van ‘transfer van activiteiten’ aan, ditmaal binnen de werkomgeving van EBU. De B2B IT-activiteiten voor corporate klanten zouden worden stopgezet binnen Proximus nv en worden overgedragen naar dochterfiliaal Proximus ICT (PICT nv).


Concreet betekent dit dat, op grond van de principes van de Europese Richtlijn 2001/23/EG - waarin het behoud van de rechten van de werknemers bij een (gedeeltelijke) overgang van vennootschappen of vestigingen is geregeld - ongeveer 350 contractuele medewerkers getransfereerd zouden worden naar PICT. De zoveelste koude douche voor een groep medewerkers die de jongste jaren de ene reorganisatie na de andere te slikken kreeg.

Momenteel zijn directie en vakbonden in overleg in onder meer technische werkgroepen over de remuneratie- en arbeidsvoorwaarden en ligt er een onderhandelingsdossier op tafel voor de ongeveer 35 statutaire medewerkers die eveneens betrokken zijn.

De directie beweert niet over een nacht ijs te zijn gegaan, maar ondertussen is tijdens de gesprekken en de infosessies meer dan eens gebleken dat ook zij niet altijd een duidelijk antwoord heeft op de vele vragen van de medewerkers. We kunnen dus alleen maar vaststellen dat de directie al meermaals toch door dat ijs is gezakt.

Inmiddels heeft ACOD Telecom-Vliegwezen al heel wat ervaring opgedaan met dergelijke dossiers en kunnen we onze leden met raad en daad bijstaan. We blijven alleszins strijden tegen het afserveren van medewerkers. Onze vrijgestelden en hoofdafgevaardigden zijn beschikbaar voor meer informatie.

 

Annuska Keersebilck