Getuigenissen: werken in coronatijden - sector Gazelco

 


Een personeelslid van Fluvius


“Ook bij Fluvius blijven we zoals in de andere cruciale sectoren hard doorwerken om onze klanten de openbare dienstverlening te garanderen waarop ze recht op hebben. De hoogstnoodzakelijke interventies behandelen wij, net zoals steeds, met de grootste zorg en prioriteit. Enkel moeten we nu nog met een extra gevaar rekening te houden, covid-19. Gewapend met bijkomende persoonlijke beschermingsmiddelen vatten wij onze noodzakelijke werken aan, maar steeds met een bang hart.”

 

Een personeelslid van Electrabel


“Als personeelslid van Engie M&S (Electrabel) werk ik, zoals al mijn collega’s, thuis sinds 16 maart. Ook in mijn vrije tijd blijf ik in mijn kot! Niet altijd even gemakkelijk, maar rampzalig is anders: de verwarming staat aan, TV, internet, Netflix, boekje lezen met het licht aan als het donker wordt. Maar niet op 19 maart, het licht ging opeens uit. Alle zekeringen gecontroleerd, bij de buren geïnformeerd: gemeenschappelijk defect. Dus hebben we Fluvius gebeld. Corona of niet, een uurtje later kwam de interventieploeg ter plaatse om uit te zoeken waar het defect zich bevond. Ze hebben uren onvermoeid doorgewerkt om ons weer van elektriciteit te voorzien. Als je zonder elektriciteit valt, besef je pas hoe essentieel het werk is dat in onze sector wordt verricht. Dankzij alle werknemers blijft de bevolking van elektriciteit en gas voorzien. Bedankt collega’s!”

P.S.: grote hilariteit bij de mannen van Fluvius toen ik ze een kop koffie aanbood: “Dat zal niet gaan hé, je hebt geen elektriciteit!”