Brussels Airport Company: investering in drones is bittere pil voor werknemers

 


Op de SA van 19 oktober werd ons medegedeeld dat Brussels Airport Company mede-eigenaar wordt van SkeyDrone, een dochtervennootschap van Skeyes die een reeks diensten aanbiedt die een exploitatie van drones mogelijk maakt. Alhoewel wij volledig begrijpen dat het bedrijf moet investeren in de toekomst kwam dit toch aan als een slag in het gezicht. Brussels Airport Company bespaart al meer dan een jaar op de eigen werknemers en hier lijkt op korte termijn nog geen verandering in te komen. Blijkbaar is er wel geld voor projecten die op korte termijn nog niets opbrengen.


De ACOD is al maanden vragende partij om het leed van het personeel te verzachten. De directie komt steevast met het argument dat het nog steeds crisis is en dat dit jaar zal worden afgesloten met een groot verlies (50 miljoen euro). Vragen naar kleine investeringen om daarmee verschillende diensten en de werknemers te ondersteunen, worden afgeketst, net zoals de vraag om de werknemers perspectief te geven, zowel op financieel vlak als op dat van werklast.

Toch kan de directie plots de financiële middelen vinden om mee te stappen in een niet noodzakelijke participatie. Het evenwicht tussen zorgen voor de mensen en investeren in de toekomst is hierdoor sterk verstoord. De ACOD begrijpt dat er investeringen moeten gebeuren om de toekomst van het bedrijf te garanderen, maar dit kan niet ten koste van de werknemers.

De ACOD vindt dat de directie de plicht heeft dit onevenwicht recht te trekken. Het kan niet dat het personeel het kind van de rekening wordt. We willen de directie de kans geven het evenwicht te herstellen vooraleer effectief tot actie over te gaan. De ACOD wil Brussels Airport Company geen schade te berokkenen, maar de directie moet inzien dat het zo niet verder kan. Investeren in het personeel levert op korte en lange termijn een gezond bedrijf op!

 

Annuska Keersebilck