Staking 10 maart 2023! Het is 5 voor 12! Steun de openbare diensten, voor het te laat is!

 


De vakbonden van de openbare sector (FCSOD, ACOD en VSOA) houden van 6 tot en met 10 maart sensibiliserings- en protestacties. In die week wil het gemeenschappelijk vakbondsfront de openbare diensten in de kijker zetten en aantonen waarom het belangrijk is om erin te blijven investeren. De ACOD roept bovendien op tot een staking in de openbare sector op 10 maart 2023.


Een samenleving kan niet zonder openbare diensten. Maar die ko¬men steeds meer onder druk te staan. Het gebrek aan investeringen en het tekort aan personeel in bijna alle diensten maken het steeds moeilijker om een kwaliteitsvolle dienstverlening te blijven bieden. Dit terwijl ambtenaren dag en nacht hun beste beentje voorzetten. Onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, kinderopvang, brandweer, politie, justitie, enzovoort...: geen enkel departement ontsnapte aan de besparingsdrift van de verschillende regeringen in ons land. Daarom luidt het overheidspersoneel deze week de alarmbel. Want iedereen heeft recht op een sterke openbare sector.


Staking


Op 10 maart roept de ACOD op tot een staking in de openbare diensten. Daarmee willen we aandacht vragen voor het gebrek aan mensen en middelen, onvoldoende sociaal overleg en de aanvallen op de pensioenen van het overheidspersoneel. Het is vijf voor twaalf voor de openbare diensten. Steun ze, voor het te laat is!

Informeer je bij je afgevaardigde, secretaris of ACOD-gewest over meer informatie over de acties die in je sector of gewest georganiseerd worden.
Hieronder vind je alvast een overzicht van de gewestelijk piketten voor die dag en kan je ook de pamfletten downloaden.

Antwerpen: Operaplein in Antwerpen om 11u55
Oost-Vlaanderen: Woodrow Wilsonplein in Gent vanaf 11u
West-Vlaanderen: Schouwburgplein in Kortrijk van 11u tot 13u
Limburg: Monseigneur Broekxplein 3 in Hasselt om 11u55
Vlaams-Brabant: Gemeentehuis Herent van 7u30-10u

 

 

 


Documenten
1920x620-Passepartout.jpg
Pamflet GVF 6-10 maart NL.pdf
Pamflet Staking 10 maart 2023 - algemeen A3.pdf
Pamflet Staking 10 maart 2023 - algemeen.pdf