zoek: in: geavanceerd zoeken >

mijn ACOD online

  login: 
  pasw: 
   
    paswoord vergeten?

Tribune

Als je het mij vraagt: “Geef de openbare diensten mensen en middelen om hun taak te vervullen”
- In februari voerden de vakbonden actie voor meer koopkracht in het kader van de onderhandelingen over een nieuw interprofessioneel akkoord. Intussen is er een ontwerpakkoord. Kunnen we tevreden zijn met de resultaten?

inhoud Tribune >

agenda

27 april 2019: Back to the 60’s and 70’s (senioren, West-Vlaanderen)

27 april 2019: Feest van de Roos (algemeen, West-Vlaanderen)

30 april 2019: Gezongen hulde aan Pierre De Geyter (algemeen, Oost-Vlaanderen)

Reactiedag openbare diensten: rode kaart voor de Vlaamse regering!

24 september 2017
Reactiedag openbare diensten: rode kaart voor de Vlaamse regering!


Op maandag 25 september voeren verschillende ACOD-sectoren actie aan het Vlaams parlement. Bij de start van het parlementair jaar in Vlaanderen en naar aanleiding van het voorlezen van de Septemberverklaring van de regering Bourgeois, zullen de sectoren Vlaamse overheidsdiensten, Onderwijs, Lokale en Regionale Besturen en Cultuur protesteren tegen het afbraakbeleid van die regering in de openbare sector.

De voorbije drie jaar voelen de vier sectoren de zware gevolgen van de besparingen op de openbare diensten in Vlaanderen. Minder personeel, drastisch teruggeschroefde budgetten, de afbouw van loon- en arbeidsvoorwaarden en de toename van werkstress hebben hun gevolgen voor zowel het personeel van de betrokken openbare diensten als voor de burgers die gebruik willen maken van de dienstverlening.

Met hun actie die kadert in de ACOD-campagne 'Make openbare diensten great again' in aanloop naar de reactiedag op 10 oktober 2017, willen de vier ACOD-sectoren een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering en de parlementsleden van de meerderheidspartijen. Ze geven hen 'de rode kaart'. Er moet immers en einde komen het afbraak beleid en de openbare diensten moeten opnieuw de mogelijkheden krijgen voluit hun rol te spelen om een duurzame, betaalbare, toegankelijk en efficiënte openbare dienstverlening te bieden aan elke Vlaming.

De flyer met de eisen vind je in bijlage boven dit bericht.

Chris Moortgat - algemeen secretaris ACOD Vlaamse overheidsdiensten
Raf De Weerdt - algemeen secretaris ACOD Onderwijs
Willy Van Den Berge - algemeen secretaris ACOD Lokale en Regionale Besturen
Robrecht Vanderbeeken - algemeen secretaris ACOD Cultuur